Su 12.12 Turnausmatkalla Haapavedellä HUOM!!. OTTELUT YOUTUBESSA FC FOLKIN KANAVALLA!!. HAKU POPULA
Julkaistu: 14.12.2021 02.54

HUOM!!. OTTELUTALLENTEET NÄKYVISSÄ YOUTUBESSA FC FOLKIN KANAVALLA!!. Laita kanavalla hakuun POPULA, Otteluraportissa spoilausta!!.

Toinen turnaus käpsyteltiin allekirjoittaneen kotisalissa Haapavedellä.
Avausottelussa vastaan asettui tuttu arkivihollinen TU/Nice 2, jota vastaan
on väännetty usein tasaisia pelejä. Ottelun alku lähti TU:n lievällä painostuksella,
mutta muutaman minuutin pelin jälkeen myös Popula alkoi pääsemään maalipaikoille.
Neljän minuutin kohdalla TU:n tuttu täsmäase Veera Peltokangas jäi liian vapaaksi kutosen
viivalle, jonne Laura Lahti toimittikin pallon....terävä tuikku maalin kattoon ja TU 1-0 johtoon.
Erän keskivaiheilla Popula otti jälleen osumaa, tälle kertaa MV Heli Nurkkala torjui Lahden
kudin kasvoillaan....kylmää pääläriin ja maaliin näytti jo menevän Heidi Vierimaa mutta Heli
päättikin olevan kykenevä jatkamaan. Tovi tästä Tanja Törmälä riistää pallon keskialueella
ja kuljetuksen päätteeksi pistää kärkkärillä kympistä pallon tolpan kautta sisään!!. "Nyt on
musta irti", 1-1!!. Reilu minuutti edellisestä, Heli Kurko syöttää Vierimaalle joka pistää pallon
helpohkosti pussiin , 2-1 Populalle. Toisen puoliskon alussa Vierimaa löytää Mari Karjalaisen,
joka ohittaa puolustajan ja pistää vastaantulevan maalivahdin vierestä 3-1!. Tästä alkaakin
ottelussa TU:n hyvä vaihe, vastaiskuista oli kyllä neljättä maalia tarjolla myös Populalle, kapteeni
Heli Kurkon maalinälkää ei saatu tällä kertaa ruokittua. Kavennusmaali roikkuukin ilmassa ja vain
uhrautuva puolustus ja Heli Nurkkalan torjunnat pitää Populan johdossa. Jakson puolessa välissä
pieni merkkausvirhe sivurajassa ja Lahti pääsee sivaltamaan vajaasta kympistä 3-2. Reilu minuutti
ja Tu pääsee yllättämään puolittaisesta läpiajosta Nurkkalan, 3-3. Ottelu näytti jo päättyvän 3-3,
kunnes ihan lopussa Karjalainen tulee vielä vaihdosta kentälle, Tiina Isokoski pelaa pallon oman
pään sivurajasta hänelle ja liikkeellä sekoitettu puolustaja on myöhässä....4-3 voitto Populalle!!!!!.

Toinen ottelu seurasi heti perään ja vastaan asettui niin usein kylmää kalkkia syöttänyt Käläviän
Tarmo (2). Vastustajan joukkue oli koottu siten, että toinen kenttä koostui nuorista pelaajista toisen
kentällisen ollessa kokenutta kaartia, joilla on kokemusta ykkösdivarin otteluista. Varsinkin jälkimmäinen
kenttä Veera Päivärinnan johdolla aiheutti toistuvasti vaikeuksia Populan puolustukselle. Tauolle mentiin
kuitenkin harvinaisessa 0-0 tilanteessa. Toisen erän alkuun Tarmo pudotti pallon veskarin käsiin ja tästä
päästiinkin ampumaan epäsuoraa vaparia Karjalaisen toimiessa syöttäjänä, sivalluksen suoritti Johanna Aho.
Muuri oli ilmeisesti kuullut "Jontun" armottomasta piiskasta, muuri levisi muille maille ja pallo painuu kahden
tolpan kautta sisään, 1-0 Populalle. Ottelun vanhetessa Tarmo sekoittaa kentällisiä ja molemmat näin molemmat
kentälliset pääsee hyvin maalipaikoille, Veera tekee kunnon coast to coastin ja pistää pelin tasoihin myöskin
tolpan kautta tapahtuneella sijoituksella. Jakso etenee tasaisissa merkeissä, kunnes kolmisen minuuttia ennen
loppua Popula ratkaisee pelin. Sivurajasta Kurko jakaa ja Susanna Pakola niittaa veskarin lipsautuksen
avustuksella loppulukemat 2-1 Populalle!!.

Final Verdict:

Kuusi pistettä Populalle, KAMOON ANDRE!!. Osoitettiin venymiskykyä, ja käännettiin molemmat ottelut
hivenen altavastaajan roolistakin lopussa voitoiksi. Sarjassa sija 2. ja seuraavaksi otetaan mittaa Fc Folkista
ensi vuoden puolella 6.1. Tänään myös nähtiin mikä on futsaalissa maalivahdin merkitys...sillä joko voitetaan
tai hävitään tiukat ottelut. Tehoja tuli laajalle rintamalle, tästä on hyvä jatkaa :).

Parannettavaa??. Toisessa ottelussa puolustuspelaaminen sekosi välillä totaalisesti, esimerkkinä nyt esim.
vastustajan ainut maali. Syynä voidaan pitää toista peräkkäistä ottelua.....ja pidetäänkin :)

Tehot: Mari Karjalainen 2+1, Heidi Vierimaa 1+1, Heli Kurko 0+2, Tanja Törmälä 1+0, Susanna Pakola 1+0,